Аз вярвам в магията. В силата на думите, на действията, на цветовете. Вярвам, че нещата имат енергия и тя ни въздейства, подобно на топъл или смразяващ полъх, подобно на гъдел в онзи особен център на мозъка ни, който отговаря за щастието и смеха… или за страха. Вярвам също, че магията идва с цена. Ако направиш лоша магия и отнемеш от някого нещо, ще се наложи да платиш онова, което си взел. Ако обаче направиш добра магия и дадеш, скоро даденото ще ти се изплати.
„Направи добро и го хвърли зад гърба си”, казва майка ми. „Помогни, успокой, погали, целуни, нахрани… Научи някого на нещо – кой знае, може това да му даде нов път в живота, нова възможност за прехрана, нова сила. Не го побутвай, не го насочвай – остави го сам избере накъде да тръгне, обаче му дай възможността и свободата за това.
Такива ми ти работи си мисля днес, докато багря поредното количество вълна.
Ако и на вас ви се занимава с магия, нужни са ви само вълна, боя за сладки и микровълнова печка. Сред всичките отрицателни мнения за микровълновите печки, има едно безкрайно положително – безценна е за боядисването на разумни количества вълна. Казвам „разумни”, защото ще ви е трудно да боядисате толкова вълна, че да забогатеете. Но пък ще имате достатъчно, за да разполагате с всички цветове, за които сте мечтали и не сте открили в магазините. И само си представете какви красоти ще създадете с тях!
Ето така:

Напълнете стъклена чаша или купа с вода, добавете супена лъжица оцет и капнете няколко капки течна боя за сладки. Разбира се, може да разтворите и такава на прах, но трябва да бъде чиста – без никакви добавки като захар или брокати.

След това размачкайте хууубавичко вълната в цветната вода, така че да я поеме.

Сложете чашата в микровълновата печка за около 3-5 минути при поне 600 градуса. Аз я слагам на 900 и мисля, че високата температура е важна за доброто боядисване.

Когато минутите изтекат, извадете чашата. Внимателно, защото ще бъде много гореща!

В останалата вода, която силно ще се е обезцветила, може да капнете няколко капки от друга боя. И не забравяйте още една супена лъжица оцет.

Така с една чаша и няколко цвята можете да се забавлявате и да си магьосничествате колкото си искате!

Принципът е много прост – повече капки боя, по-наситен цвят. Вижте само какво червено!

Когато извадите от стъклената чаша един цвят, натопете го в друга чаша, с която има наситен разтвор на сол. Аз ползвам морска сол – убедена съм, че тя действа чудесно за фиксирането на цвета. Оставете така около 10 минути, а ако искате и повече.

Накрая, когато изплакнете вълната, цветът ще бъде блестящ, а изтичащата вода – изненадващо чиста.

Това е – най-обикновена домашна магия, сътворена с чисто сърце и желание за нещо красиво!

Необходими материали: микровълнова печка, вълна, боя за сладки без добавки, оцет, морска сол, стъклена чаша или купа, достатъчно дълбоки, за да не изпръска боята цялата ви микровълнова печка в процеса на кипенето;

Време за изработване: около 10 минути за един цвят;

Вложени средства: качествени бои за сладки струват около 8-10 лева комплекта, но ще ви стигнат за боядисването на поне 5 гранчета вълна (всяко на цена между 2 и 4 лева). Удоволствието обаче е безценно;

Ако ви е интересно: можете да видите още много лесни предложения не само тук, в блога, но вече и на моя видеоканал РазВихрено във Vbox7.