Страхотна идея

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот,  често попадам на прекрасни идеи.  За съжаление много от тях,  на този етап,  няма как да „внеса” в ежедневието си,  но вероятно вие можете.  Те комбинират и неразхитителството,  и рециклирането,  и фантазията,  с която трябва да живеем във всеки един свой ден.  Именно заради тези прекрасни идеи,  хрумнали на някой друг,  реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя

„Гениалността е в простотата“,  казват.  Колкото по-семпло и изчистено е едно решение,  толкова по-голяма вероятност има да се окаже гениално.  Макар че разсъжденията в тази насока ме отвеждат към мисли като: защо ли Теорията на относителността –  и общата,  и частната,  е толкова неразбираема за мен?  Айнщайн определено е гений,  значи Теорията –  веднъж формулирана от него – трябва да е ясна и за мен.  Но това не се получава.  Вероятно бъркам някъде и май е по-добре да си остана при най-простичките неща,  които могат да бъдат пипнати с ръка,  усетени,  преместени.  Като например дървените щайги.

Скъпият на сърцето ми сайт Аpartment therapy отново ме зарадва с една страхотна идея – организация на антрето (или коридора, а защо не и на детската стая или лятната кухня) с боядисани в свежи цветове дървени щайги. Забелязвате ли и щайгата на колелца? Представяте ли си колко още неща могат да бъдат приютени в тези етажерки, ако разбира се последните са добре закрепени за стената? Книги, албуми, детски играчки, снимки, купи с плодове или сладкиши, кърпите за баня, салфетките и покривките…  – всичко, което трябва да бъде пред погледа ни и удобно за използване.

Замислям се колко елегантно биха стояли подобни щайги и небоядисани, само лакирани така, че да бъдат подчертани красивите жилки на дървото, от което са направени.

А ако са подредени една върху друга на терасата, дали саксиите ми с лавандула, риган, босилек, мента и джоджен няма да изглеждат прекрасно в тях?

Страхотното на страхотните идеи е, че освен конкретно решение, ти подсказват още много варианти и пътища по които да поемеш.

Оригиналната идея ще намерите на:

http://www.apartmenttherapy.com/dc/entryway/diy-entry-way-storage-theas-mania-152324

… а накъде ще се отправи фантазията ви… дори не мога да си представя.