Страхотна идея!

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот, често попадам на прекрасни идеи. За съжаление много от тях, на този етап, няма как да „внеса” в дома си, но вероятно вие можете. Те комбинират и неразхитителството, и рециклирането, и фантазията, с която трябва да живеем във всеки един свой ден. Именно заради тези прекрасни идеи, хрумнали на някой друг, реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя.

Вещи от употребени пластмасови шишета

butilki-05

Всяка година на Земята се произвеждат милиарди пластмасови бутилки, а само малка част от тях се рециклират дори в развитите страни. Захвърлена в природата пластасата се разлага за 500 години и се трупа ли трупа. Затова жителите на австралийския град Бънданун решили сериозно да се погрижат за бъдещето на децата си и въвели забрана за търговия на вода в пластмасови бутилки. Забраната била подкрепена от местните търговци, което означава, че бутилираната вода вече не се предлага в градчето и се използват бутилки за многократна употреба.

( по http://www.obshtestvo.net/content/view/1405/8/ )

Надали скоро някой град в България ще вземе такова решение. Затова по-добре да се възползваме от идеята, която ни предлагат http://noquedanblogs.com и http://www.apartmenttherapy.com:

butilki-01 butilki-02 butilki-03 butilki-04

Хрумва ми, че поставката за вестници би могла да се използва и за ръкавици. Или за „колекцията“ от сгъваеми чадъри. Повечето жени, които познавам имат поне 4 – когато дъждът ни изненада, най-бързото спасение е да купим за чадър от някоя сергия, макар че ниската цена отговаря на ниското качество. И така те се трупат…

Каква е вашата идея?

Оригиналните статии ще откриете на:

http://www.re-nest.com/re-nest/creative-reuse/creative-reuse-new-lives-for-plastic-bottles-071590

http://noquedanblogs.com/general/pet/