Страхотна идея!

Стол от картон… или за ползата от хартиените кули

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот, често попадам на прекрасни идеи. За съжаление много от тях, на този етап, няма как да „внеса” в дома си, но вероятно вие можете. Те комбинират и неразхитителството, и рециклирането, и фантазията, с която трябва да живеем във всеки един свой ден. Именно заради тези прекрасни идеи, хрумнали на някой друг, реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя.

Една наистина страхотна идея – и за рециклиране, и за възпитание, предлага www.lovelypackage.com. Забелязвайки дървените и платнени мебели в дома си, вечно любопитното детско съзнание ще отбележи факта, че този стол не е като тях. Това ще породи въпроси, ще изиска отговори и ще постави началото на едно добро екологично възпитание. Страхотната идея е в съчетанието на сериозните проблеми и играта, чрез която могат да бъдат обяснени те.

04

Този стол от 100% рециклиран картон е специално създаден за деца от холандския продуктов дизайнер Давид Граас (www.davidgraas.com) и съчетава оригиналната мисъл и забавлението при реализацията. В сайта си дизайнерът споделя за вдъхновението си от дребните предмети, които като малък е виждал по пътя между детската градина и дома си, и за вълнението от тези находки. Днес стремежът му е да изненадва, превръщайки обикновените вещи в истински съкровища за въображението.

01

02 03 05

Оригиналната статия ще откриете на: www.lovelypackage.com/fys-finish-your-self.