Много харесвам гривни. Видът им, подрънкването им, шумоленето им, пробляскването им при някои наши специфични жестове имат свой собствен език, който казва толкова, колкото и думите ни… Харесва ми и символиката на гривните – тези елегантни останки от някогашните окови, които в наше време често са знак за обвързаност, неподозирана от околните…

И докато през студените месеци не нося много гривни, защото не всички стоят добре върху ръкавиците ми, лятно време си наваксвам с истинска разточителност.

И така, обичам гривни, обичам и да си ги изработвам сама и доста често увивам около китките си материи и материали, за да видя как биха стояли, ако се превърнат в украшение на ръката ми.

Затова не е странно, че щом видях късата дръжка на малката дамска чантичка, която ми подариха, веднага я откачих и реших да я превърна в самостоятелен аксесоар. Беше лесно.

Към дръжката добавих халка от ключодържател и малка буквичка с логото на марка дамски чанти, която преди време бе имала неблагоразумието да се откачи и да заживее самостоятелен живот в една кутия с други подобни дреболии. И тъй като буквичката имаше надпис, но пък чудесно повтаряше собствената буква на името ми, добавих и лак за нокти.

Лакът за нокти трябваше да замаже надписа, за да изпъкне самата буква. Но ако вие имате дрънкулка –остатък от известна марка, добавете я без да я променяте.

Няколко слоя лак придадоха допълнителен чар на металния елемент. Важното е да нанасяте лака през около половин час, за да може долният слой да е добре изсъхнал. Ако отделите на  това два дни и нанесете поне 10 слоя, а над тях – и прозрачен лак, ще получите интересна имитация на емайл.

После вкарах халката от ключодържателя в каишката от чантичката.

Закачих изсъхналата буквичка за по-малката халка на самата каишка, но вие можете да я закачите и на халката от ключодържателя. В крайна сметка – според  дължината на каишката, ширината на китката ви и собствената ви фантазия, можете да добавяте каквито ви хрумнат елементи.

И ето какво се получи:

Накрая имах семпла, младежка и – според мен – доста ефектна гривна, която ще нося с истинско удоволствие цяло лято, а защо не и през есента…

Необходими материали: каишка от чанта или колан (който обаче трябва да срежете), халка от ключодържател, ефектни дрънкулки за украса, закопчалка тип карабинка или друга, клещи за тел, лак за нокти;

Време за изработване: без да броим изчакването, докато лакът съхне – около 15 минути. С изчакването – около 4 часа;

Вложени средства: нито стотинка.