скрапбукинг възможности

Признавала съм си и друг път – мога да изпитам влечение дори към парченце хартия, откъснато от ъгълчето на някой лист, и да си го прибера на специално място. Затова у дома имам цели кутии с листове, листчета, листченца, парченца от опаковки, изрезки, страници от каталози или списания. Те заемат огромно място, но ако ме питате дали планирам някой ден да ги изхвърля, отговорът е категорично „НЕ!“. Мари Кондо няма да пробие при мен!

Разбира се, тези хартийки не си стоят просто така в скривалищата си. Те много често се превръщат в картички, книгоразделители, тагове за тефтери и органайзери, украси за подаръци и за сладкиши и в какво ли още не.

Това се случи и с тези очарователни листовки на авиокомпанията „Emirates”, чиито цветове, качество на печата и чудесни детайли ме привлякоха неустоимо и… си ги прибрах в чантата.

Emirates листовки

И понеже се сдобих с тях по време на едно романтично пътуване със съпруга ми, реших, че могат да ми помогнат за изработването на чудесна поздравителна картичка за годишнината ни.

В тези листовки най-силно ме изкушиха изключително красивите флоралните мотиви…

… и разбира се, тях точно превърнах в сърца.

Emirates hearts ♥

Всъщност, използвах всяка възможна повърхност, за да изрежа големи и малки сърца и цветчета. За късмет листовките са двустранно отпечатани, така че накрая имах цял куп чудесни детайли за работа.

Emirates hearts and flowers

Не ми се искаше да добавям още цветове, сред които страстното червено и аристократичното тъмносиньо да се изгубят, затова избрах да ги сложа на чист бял фон върху основа с нюанс на слонова кост.

скрапбукинг

Идеята за разположението на елементите не е моя, намерих я в Пинтерест, това ме улесни. Но пък ми беше много трудно да избера как точно да разположа панделката, която беше много важен символ на семейството, на обвързаността и на любовта в картичката. Мислех да опитам и без нея, но смисълът на посланието ми щеше да се изгуби…

червена панделка

Накрая избрах този вариант:

И картичката беше готова, надписана и оставена на видно място! Получи се приятна изненада!

И ако има някаква поука в тази история, тя е, че вдъхновенията и уникалните материали за творчество могат да бъдат открити навсякъде, просто трябва да имаме очи да ги открием. Харесвам скрапбукинг комплектите, които се продават по магазините, но много повече се радвам на случайните попадения. Нали казват, че „боклукът за един е съкровище за друг”. Нашият съсед в самолета сгъна на 4 своята листовка и я набута между списанията. Нямам обяснение защо хората унищожават неща, които биха могли да бъдат използвани отново със старото си или друго предназначение, но и надали някога ще разбера.

Онова, което по-силно ме вълнува е, че всичко може да се превърне в послание, само трябва да имаме смелостта да го изпратим!