Мислех да събера тeзи предложения  в един пост, защото са твърде сходни. Но не го направих, защото големият брой на снимките щеше да направи публикацията безкрайно дълга. Затова ги представям  в три последователни текста. Така се надявам, че ще обърна внимание на детайлите и на малките си лични открития за процеса на работата, която – признавам, изисква търпение… Този е вторият:

 

По стъклен буркан налепете цветчета, изрязани от хартиено тиксо с пънч за хартия. Разбира се, можете да използвате и кръгчетата от обикновен перфоратор или да ги оформите с малка ножичка, но при условвие, че има такива хитроумни приспособления, просто е грехота да не експериментирате с тях. Когато целият буркан е налепен, нанесете върху цветчетата блажна боя, в която предварително сте насипали малко брашно. Това ще придаде на боята леко „сипкав“ вид.

Най-добре и равномерно ще се получи, ако не работите с четка, а натупквате с гъбичка за миене на чинии.

Когато нанесете боята и тя е още мокра, поръсете я (ако имате желание, разбира се) с брокат на прах.

Когато боята е почти изсъхнала, с помощта на карфичка отстранете цветчетата от хартиено тиксо. И ги залепете на друг стъклен буркан. Те ще са цветни, блестящи и лесно ще се превърнат в красива украса.

Вижте колко хубаво се получава…

Така получавате два свещника, тематично свързани, които можете да разположите един до друг.

Необходими материали: качествено хартиено тиксо, стъклен буркан, пънч за хартия, малка чаена свещ, тънък канап, блажна боя в предпочитан от вас цвят, брокат на прах, карфичка;

Време за изработване: с окончателното съхнене на боята – около едно денонощие;

Вложени средства: пънчът с този размер струва около 5 лева, тиксото – около 5, канапа купих за 1,50 лева, блажната боя струва около 6 лева кутията, но с това количество можете да оцветите невъобразимо количество буркани, затова ползвайте останалата след някой ремонт боя – необходими са ви около две супени лъжици от нея.