Винаги съм харесвала хартията – заради прекрасната й толерантност да се превръща в материал за какви ли не проекти и в основа за какви ли не идеи. Обичам нейната пластичност, съчетана с крехкост – тази вдъхновяваща комбинация може да сложи началото на цял философски трактат, но надали аз съм човекът, който ще го напише.

Затова скачам от възвишеното в прозаичното – хартиените торбички за продукти от магазините за хранителни стоки. Много им се радвам и старателно си ги събирам. Цветът на амбалажната хартия ми създава топло, домашно, уютно настроение, а мога и да ги използвам за украса, за опаковка, за подаръци… за какво ли не!

Едно от любимите ми открития са съдовете за „разни неща“.

Ако и вие обичате да експериментирате у дома, ако винаги ви липсват съдове, в които да съберете матриалите за конкретния проект, върху който работите, ако често си правите пикник сред природата или просто ви харесва да вечеряте на свещи на терасата, ако се забавлявате докато сервирате масата, а и ако се чудите вв какво да подредите тази година яйцата за Великден – това предложение е тъкмо за вас.

Онова, което ви е нужно е просто едно пликче от амбалажна хартия. Макар че когато видите колко удобно се работи с него, ще ви се прииска да имате много. Разбира се, може да добавите конопена връв, канап, хартиени чашки за мъфини или бонбони, дори сърмен конец или златна боя за декорация – всичко, което фантазията ви поиска да използва.

Прегънете пликчето под долния край на дръжката. Обърнете, сякаш обръщате ръкав или крачол на панталон. Работете внимателно, постепенно ще усетите пластичността на хартията и ще знаете колко да опъвате, колко да дърпате, колко да притискате. Прегънете – според големината и дължината на пликчето – още няколко пъти, докато ръбът на „подгъва“ не се изравни с дъното. Това ще гарантира на вашата купа стабилност.

И ето – тя е готова.

Може да я използвате и само така, без допълнителни украси. Но ако сте се заиграли, увийте я с канап и добавете цвете от чашките за бонбони. Естествените материали винаги си пасват.

Тази купа е удобна за сервиране на хляб, козунак, кифли, сухи сладки, домашни бонбони и всякакви други не много мазни печива.

В нея можете да сложите великденските яйца…

А може да подредите и преждите, с които работите в момента…

Необходими материали: торбички от амбалажна хартия;

Време за изработване на една купа: около 5 минути за начинаещите и около две минути за напредналите;

Вложени средства: нито стотинка!