Казала съм си, че няма да се ядосвам. И се старая да следвам това обещание. Светът е пълен с толкова ужасни неща, че пуканките, разпилени по току-що измитите плочи в трапезарията ми, са очарователна част от великия баланс във Вселената.

Смитам ги набързо и секунда преди да ги изхвърля  в торбата с боклука, се вглеждам в тях. Жълтеникавобелият им цвят, подобен на слонова кост, и масленожълтата им слънчева сърцевина се открояват чудесно на фона на зелената лопатка. Заприличват ми на странни дебели цветчета, отронили се от екзотично дърво. Събирам две и две и решавам наистина да ги превърна в цветове…

Ако в дома ви се намира някоя саксия с растение, неуспяло да преживее зимата, не бързайте да го изкоренявате и изхвърляте. Превърнете голите му клонки в украса.

С бързосъхнещо гелообразно лепило или с горещ силикон залепете пуканките една до друга върху клончетата. (Подобна „техника“ може да бъде приложена и върху готов или домашно увит венец от клонки). Ако решите, можете да добавите и малки зелени листенца от филц, миниатюрни топчета зелена прежда или мъниста – всичко, което фантазията ви поиска. Даже от черни или розови мъниста можете да оформите тичинки, които също да закрепите с лепило или силикон. Но на мен комбинацията от два материала – пуканките и дървесината,  ми се видя достатъчна. Въпреки че, кой знае… ако ме налегне празничната скука, може и да поекспериментирам малко.

Необходими материали: клонки, пуканки, бързосъхнещо лепило или горещ силикон. По желание – зелен филц, мъниста, зелена прежда;

Време за изработване: около половин час;

Вложени средства: нито стотинка, ако не броя парите за две шепи неизядени пуканки.