… или когато и да е, но максимално скоро!

Тези дни се въртят из главата ми два стиха от Дамян Дамянов:

– Човеци, кажете си днешното днес!

Че може би утре, уви ще е късно!

Никога няма да забравя една вечер, в която баща ми беше дошъл на гости…. Когато го изпращах, хич не ми се искаше да си тръгва. Той ме погали както винаги по лицето, а аз притиснах дланта му към бузата си… Толкова силно ми се искаше да му кажа „Обичам те!“, но си помислих, че може би ще се притесни, ще реши, че имам проблем, който не споделям… Затова само го прегърнах… Помня мириса на парфюма му, усещането от плата на дрехата, топлината на кожата му… Беше четвъртък вечер, в петък се чухме, за да се уговорим за среща в събота, а в събота сутринта, когато телефонът ми иззвъня, той вече беше починал.

Годините минават, но никога няма да си простя, че не казах онова „Обичам те!“.  Колко е – две думи, изричат се за миг.

Затова сега го повтарям на всеки, който е докоснал сърцето ми. Повтарям го упорито, инатливо дори, с надеждата да не пропусна нито един миг, нито един човек, на когото да съм казала какво чувствам. Повтарям го, дори когато знам, че ще срещна насмешка,
повтарям го, дори когато очаквам неразбиране, повтарям го, защото наистина обичам всеки един, на когото го казвам, и за мен е важно той да го знае. Повтарям го и на сина си – постоянно, защото искам да израсне с мисълта, че е обичан и винаги ще бъде обичан, каквото и да се случи.

Затова и сега съшивам цяла „армия“ от малки сърчица. Ще ги подаря на много хора и това ще е моето „Обичам те!“ или „Благодаря!“. Защото е безкрайно важно да си казваме хубавите неща, лошите и без това ни заливат всекидневно…

Ако на вас ви се изпращат сърчица с мълчаливо или гласно послание, изрежете малки формички от плат или филц. С филца ще работите по-бързо и лесно, а това е важно в предколедните дни, когато времето на хората с много приятели все не достига. Всъщност, колкото повече приятели и близки имате, толкова по-малко време ви остава за подготовка, нали?

После украсете формичките. Не е нужно украсата да е много пищна. Самият факт, че сте отделили от времето си за конкретния човек, вместо да правите нещо друго, че сте мислили за него, ги прави красиви и ценни по неописуем начин.

После съшийте двете части, напълнете полученото джобче с вата и пришийте малка дръжчица за окачване.

Това е, лесно е, а казва толкова много!

Необходими материали: филц или плат, конци, игли, мъниста, ширити, панделки и всичко, което ви дойде наум, ножици;

Време за изработване: на едно сърчице, с размери около 10х10 см – между половин и един час.

Вложени средства: днес не мислете за тях, мислете за любовта, която е в сърцето ви.