Страхотна идея!

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот, често попадам на прекрасни идеи. За съжаление много от тях, на този етап, няма как да „внеса” в ежедневието си, но вероятно вие можете. Те комбинират и неразхитителството, и рециклирането, и фантазията, с която трябва да живеем във всеки един свой ден. Именно заради тези прекрасни идеи, хрумнали на някой друг, реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Неделя е. При това неделя от лятната ми отпуска – един ден само за мен, изпълнен с любими занимания.  А част от тези любими занимания е разглеждането на любими сайтове. И ето –  влязох в Крокотак и изпаднах в истински възторг!

Може би трябваше да започна по-отдалече. От детските ми години, в които обожавах да тъка на малкото си дървено станче. Бабите ми с радост ми даваха парченца прежда, останали ненужни след оплитането на нещо голямо, топло и красиво – така хем се отърваваха от тях, хем детето се занимаваше кротко и не правеше пакости. А и да си призная, бях готова да изям и най-дебелата филия с масло и мед, стига да ми отрежат по-дълго парче от някоя красива прежда. Виждате ли, от малка съм се поддавала на корупция. Или иначе казано, била съм лесно хлапе. И щастливо, защото възрастните са поощрявали, макар и с користна цел, моите  занимания. Шегувам се, разбира се. Детското ми бюро беше постоянно нарязано, омазано с лепило и оцветено с бои, а в килима на пода нови и нови късчета цветна хартия  се набиваха толкова здраво, че прахосмукачката не можеше да се справи с тях. И въпреки това дядо ми носеше най-хубавите гланцови блокчета, които можеха да се намерят в онези години, баба ме снабдяваше с прежди и с мъниста от скъсани гердани, а родителите ми купуваха всякакви боички. Още помня едни акварели в малки квадратни бурканчета, които татко ми купи от Франция, все още се омагьосвам от мириса на кутия обикновени цветни моливи – такива задължително присъстваха в коледните ми подаръци до съвсем скоро.

Всички тези, а и още много прекрасни спомени нахлуха в мен в мига, в който видях новото творческо предложение на Крокотак. Тъкмо в момента съм в процес на изготвяне на дълъг списък с летни забавления, общи за мен и за сина ми. И заедно с картинга, катеренето по изкуствена стена, играта на федербал и засаждането на цветя, в него ще влезе изработването на комплект поставки за чаши – специално за рождения ден на моята сестра и негова леля. Не ме укорявайте, че съм издала всичко, ще има и още. Но не знаех кое да бъде онова мъничко нещо, сърцето на подаръка ни, в което и двамата сме вложили време, докосване и цялата си любов. Е, вече го намерих!

 Затова: благодаря ти за идеята, Крокотак, всяко влизане при теб е като надникване в съкровищница!

 

 

 

 

 

 

 

Страхотната идея ще откриете и вие на:

http://krokotak.com/2011/07/stan-ot-hartiena-tchiniyka-i-barkalka-za-kafe/