Страхотна идея!

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот, често попадам на прекрасни идеи. За съжаление много от тях, на този етап, няма как да „внеса” в ежедневието си, но вероятно вие можете. Те комбинират и неразхитителството, и рециклирането, и фантазията, с която трябва да живеем във всеки един свой ден. Именно заради тези прекрасни идеи, хрумнали на някой друг, реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя.

Бижута от счупени порцеланови съдове


Не ви ли се е случвало буквално да ви заболи сърцето, когато някоя красива порцеланова чаша или чиния падне на пода и се разбие на безброй парченца, а от прекрасните й изящни рисунки останат само тъжни късчета в кофата за боклук? Ами ако става дума за част от някой наследствен сервиз, който е трябвало да бъде спомен за вас и после – за дъщерите ви?

Една италианска дизайнерка – Мариела ди Грегорио, е открила начин красотата и спомените да бъдат съхранени. При това по много трогателен начин. Тя създава уникални бижута от потрошените порцеланови съдове. Вместо да изхвърля парченцата, тя внимателно събира всички, селектира ги по цвят или идея на рисунката и после ги превръща в прекрасни украшения.

Информацията е от официалния сайт на дизайнерката – http://www.marielladigregorio.com/