Страхотна идея!

Достойна старост за вещите, които вярно са ни служили

Ровейки се из любимите си сайтове за обзавеждане и хубав живот, често попадам на прекрасни идеи. За съжаление много от тях, на този етап, няма как да „внеса” в дома си, но вероятно вие можете. Те комбинират и неразхитителството, и рециклирането, и фантазията, с която трябва да живеем във всеки един свой ден. Именно заради тези прекрасни идеи, хрумнали на някой друг, реших да създам в блога си категорията „Страхотна идея!” и така да ги споделя.

Какво се случва, когато решим, че искаме да купим нова дъска за гладене? Някоя красива, която не се клати от старост, има меко покритие и решетката й за поставяне на ютията не е изкривена и ръждясала? Старата отива на боклука. Не съм търсила статистики колко дъски за гладене годишно заминават за бунищата по света, но надали са малко. Представете си, че в един дом веднъж на едно поколение сменят дъската за гладене – изчислена дори само според една трета от жителите на планетата, цифрата ми се струва толкова голяма, че не бих искала да я пресметна.

dyska-02

Но ето, някой е намерил чудесно решение на проблема. Малко фантазия, максимум един ден работа и можем да имаме нов ефектен рафт за книги, етажерка под огледалото в коридора, масичка за гримиране, която не заема много място в спалнята, поставка за снимките на всички любими хора, за саксии на терасата или в зимната градина, бар-плот и дори чудесна маса в заведение за обществено хранене. Евтино и оригинално! Представете си вашата стара дъска за гладене, боядисана в екстравагантен цвят, бронзирана или украсена с техниката на декупажа – идеите, които могат да ви хрумнат са толкова много!

dyska-03 dyska-0

Оригиналните статии ще откриете на:

http://www.re-nest.com/re-nest/flickr-finds/flickr-finds-ironing-board-picnic-tables-079881

http://www.flickr.com/photos/tags/ironingboards/

http://www.kitchencritic.co.uk/